ГЕРБ победи БСП и ДПС на частичните местни избори

Снимка: Infomreja.bg

Избори се проведоха в няколко общини

ГЕРБ спечели убедително частничните местни избори в цялата страна срещу кандидатите на БСП и ДПС. Още на първи тур с победата се поздравиха кандидатите на ГЕРБ в Септември, Стрелча, Соколаре, Бозвелийско, Киченица, Медовина, Карагеоргиево, Острец и Брестак.

С убедителна преднина от 120 гласа пред кандидата на ДПС – Метин Латифов от ГЕРБ печели местния вот в с. Карагеоргиево (община Айтос) още на първи тур. 

Отново на първи тур Юзджан Рамаданов от ГЕРБ бе избран за кмет на с. Киченица (община Разград). Там той събра 169 гласа срещу 141 и 21 за кандидатите на ДПС и БСП. ГЕРБ ще има кмет и в с. Медовина (община Попово). Тодор Борисов спечели срещу кандидата на АБВ.

С разгромна победа (516 на 63 гласа) над кандидата на БСП - Иван Параскевов печели изборите в най-голямото село в община Провадия – Бозвелийско. Йошка Цветкова пък става кмет на с. Соколаре (община Бяла Слатина), след като още на първи тур победи кандидатите на ДПС и БСП.

Също така Виолета Кръстева и Нели Димитрова от ГЕРБ печелят изборите в кметство Острец (община Търговище) и с. Брестак (община Вълчи дол), тъй като са единствените кандидати. Същото важи и за подкрепения от ГЕРБ кандидат за кмет на община Септември - Васка Рачева. Според паралелното преброяване в община Стрелча подкрепеният от ГЕРБ Георги Павлов печели с над 500 гласа срещу кандидата на АБВ.

На балотаж с БСП другата неделя отиват кандидатите на ГЕРБ в с.Карлуково (община Луковит) и с. Тенево (община Тунджа).

ГЕРБ губи изборите в с.Бохот (община Плевен), с. Брягово (община Първомай), с. Къпиновци (община Исперих), с.Водно (община Дулово) и с.Аканджиево (община Белово).

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и членовете на Изпълнителната комисия на партията поздравяват всички новоизбрани кметове на провелите се днес частични местни избори. Ръководството на ГЕРБ изказва своята благодарност на всички местни структури на партията и кандидати, които положиха огромни усилия по време на предизборната кампания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK