15 младежи от Търговско-промишлената палата и гости от столицата изкачиха връх Руен

снимки: infomreja.bg

15 запалени планинари към Младежкия клуб на Търговско - промишлената палата в Кюстендил изкачиха връх Руен през уикенда. В инициативата първи се включиха двама от председателите на младежката организация Видин Бошнаков и Драгомир Вачев. За радост, ентусиастите бяха не само от Кюстендил, имаше и гости от столицата, споделя със задоволство Драгомир Вачев.  Преходът започнал от от хижа “Осогово” до връх Руен, като младежите преминали нескромните 36 км, и то само за няколко часа.

“Инициативата е част от целогодишната програма на младежкия клуб, насочена към спорта и здравето на хората. Това е поредната цел, която си поставихме и успяхме да осъществим”, споделят младежите.  

Проявата бе посветена на 130 години от създаването на Български туристически съюз. С тази инициатива обаче не свършват идеите на младежите от Търговско-промишлената палата, насочени към спорта и здравето на хората. През септември се организира велопоход за всички любители на колелата.В него могат да се включат всички желаещи, като инициативата не е преднзначена само за членове на младежкия клуб, тъй като идеята е да се грижим за здравето си, уточни още Вачев.

Велопоходът ще се проведе на 10 септември. Сборният пункт е на паркинга на магазин “Кауфланд” в 9 часа. Маршрутът предвижда посещение на къщата – музей на Владимир Димитров- Майстора в село Шишковци. Мероприатието е съгласувано с медицинските служби и КАТ, а очакванията са десетки хора да се включат в младежката инициатива за подържане на здрав дух и тонус. “Целта ни е създаване на активна целогодишна дейност всеки месец. Предвидили сме изненади и за месец октомври”, обявяват от младежкия клуб. Младежкият клуб към Търговско - промишлената палата работи и по проекти за развитието на града, които съвсем скоро ще станат факт, коментира Видин Бошнаков.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK