137 разрешения за строеж са издадени в Община Гоце Делчев през 2016 г.

Снимка: Infomreja.bg, архив

137 броя разрешения за строеж са издадени от отдел «Устройство на територията» в общинската администрация в Гоце Делчев през 2016 г. От тях 22 са за жилищно строителство, които са с обща площ от 6550 кв.м. За производствено строителство са издадени 14 разрешения с площ от 9740 кв.м.

През настоящата година са издадени и 12 разрешения, касаещи общински обекти, сред които са: площадът в село Брезница, който предстои да бъде ремонтиран; за извършващия се в момента ремонт на канализационния колектор в село Мосомище; за предстоящия ремонт и осигуряване на енергийна ефективност на ОДЗ «Пролет» в село Мосомище и Основното училище в село Буково; както и за строителство на детска градина в село Лъжница.

През 2016 г. са издадени и 6 разрешения за строеж, касаещи реконструкция и рехабилитация на пътища. Това са пътните отсечки: Добринище - Гоце Делчев – Брезница; Гоце Делчев – Брезница; Гоце Делчев – Копривлен; както и пътища в село Мосомище, Брезница и Баничан.

В рамките на настоящата година са допуснати и одобрени 48 броя Подробни устройствени планове /ПУП/.

В сравнение с предишни години, данните показват, че издадените строителни разрешения и одобрените ПУП-ове запазват сравнително постоянно равнище и броят им е близък до този през 2015-а и 2014-а година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK