Поредна акция в търсене на Янек Миланов

Снимки: Infomreja.bg

Претърсваха гората край село Крайници

Поредна акция по издирването на Янек Миланов стартира тази сутрин в Дупница. Този път униформени служители претърсват гориста местност и река край село Крайници. До този момент не е намерено нищо, акцията продължава, както и претърсването в района.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, на 12-и септември беше последната мащабна акция по издирването на Янек Миланов.

43-годишният дупничанин е в неизвестност от 31-ви юли, когато за последно е видян в колата на Васил Капланов-Каплата.

По случая "Янек" главният прокурор Иван Гешев посети Дупница два пъти, за да се запознае как върви разследването.

"Поел съм ангажимент към брата на Янек – Марио. Ще следя лично този случай, това дело ще се наблюдава колкото е нужно. Знам, че на местно ниво има липса на доверие и страх. Не мога да реша всички проблеми, но за този съм се ангажирал и ще се постарая местните зависимости да приключат", коментира Гешев.

Той подчерта, че се използват всички ресурси, с които разполага МВР. Претърсват се огромни по площ територии. Няколко пъти се наложи периметърът да бъде разширен. Претърсване имаше и в изоставеното село Яребковица, където Капланов ходил на лов.

Капланов към този момент е с мярка „постоянен арест“ за закана за убийство на дупничанина Димитър Недев. По другото дело за открито голямо количество боеприпаси на него е наложена парична гаранция в размер на 2000 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK