144 години от Илинденско-Преображенското въстание ще честват на събор на Попови ливади

Снимка: Infomreja.bg

Традиционен събор послучай 114 години от Илинденско-Преображенското въстание в село Попови ливади организира Община Гоце Делчев.

Тази година съборът ще се проведе в събота, на 29 юли.  

Програмата ще започне в 10.30 ч. пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите във въстанието и молебен за здраве, който ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

Слово за въстанието и неговата голяма историческа важност ще произнесе проф. Андрей Пантев, след което на паметника на именития войвода Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.

От  11.30 ч. на сцената на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничният концерт и народното веселие, за което ще се грижат пъстрата китка от местни изпълнители - Боряна Карпузова, Цветанка Воденова, Георги Жбантов, Мария Христова, Васил Пиргов, Ирина Паскалева, Марио Василев и сборен оркестър с ръководител Здравко Георгиев.

Тази година със свое специалното участие в празничната програма ще бъдат още Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл.

В денят на събора от администрацията в Гоце Делчев ще бъде осигурен организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади.

Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 ч. сутринта и ще се връщат обратно след 16.00 ч., уведомиха организаторите на събора.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK