140 млн. лв. инвестиции в Гоце Делчев до 2020 г.

снимка: infomreja.bg

Съветниците от Гоце Делчев единодушно одобриха окончателния вариант на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на извънредно заседание, насрочено от председателя на Общинския съвет Ангел Гераксиев. Според представената информация в периода 2014 - 2020 година община Гоце Делчев следва да усвои над 140 млн. лв. по проектите, включени в интегрирания план, разработен със средства по Оперативна програма "Регионално развитие".

Всички комисии в местния парламент дадоха положителното си становище за добре свършената работа от ангажирания екип и окончателният му вариан бе приет с пълно мнозинство.

"Всички проекти отговарят на дневния ред и на нуждите на града. При обществените обсъждания, към които голям интерес проявиха местният бизнес, представители на държавни институции, учебни заведения и неправителствени организации, бяха приети 99% от постъпилите от тях предложения и до Нова година ще бъде подготвен търгът за образователната инфраструктура, уличната мрежа, междублоковите пространства и други", съобщи общинският експерт по европроекти и програми Асан Имамов.

Част от проектите, включени в плана, са за нова спортна зала, закрит пазар, подземен паркинг, реконструкция на площад "Гоце Делчев", парк "Панорама", нови кръгови кръстовища и подобряване на уличната и жилищната инфраструктура.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на Гоце Делчев включва три зони за въздействие на обособена градска територия с определено функционално предназначение, със сходни характеристики и състояние на физическата среда, социална и етническа структура на населението.

Зоните за въздействие са с преобладаващ социален характер - градска територия с преобладаващи жилищни сгради, зони с потенциал за икономическо развитие са градските територии за производствени и други бизнес дейности. Зоните за публични функции с висока обществена значимост са в централата градска част.

Очакваният ефект на включените в Интегрирания план проекти, за изпълнението на които е предвидена сумата от 142 млн. лв., е да се подобри значително качеството на живот в Гоце Делчев, жизнената и работната среда, а също и развитието на бизнеса и възможностите за привличане на нови инвестиции.

По време на извънредното заседание на Общинския съвет бяха приети и регионалните планове за обособени територии на "ВиК" ЕООД - Благоевград с допълнителното предложение за интегрирани водни цикли в двете села Мусомища и Брезница на обща стойност 21 млн. лв.

Двете села отговарят на условията за изграждане на пречиствателни станции и други водни съоръжения, тъй като са с население над 2 000 жители. Председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев предупреди общинските съветници, че заради приемането на неотложни решения до края на декември предстои провежането на още едно извънредно заседание.

 

КОМЕНТАРИ

хм!08:26 - 08.12.2013
ей, мангур! внимавай какво говориш на биологичния си баща!
asparuhov mango01:59 - 08.12.2013
na maika ti putkata vkluchva
хм!16:42 - 07.12.2013
етническата структура включва ли строежа на новата джамия?
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK