Ученици от Дупница се присъединиха към инициативата - Благовещение като Ден на търпението

Снимка: личен архив

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница, се присъедини към инициативата на Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград за отбелязване на 25 март – Благовещение като Ден на търпението.

Бяха реализирани редица мероприятия. В класните стаи бе написано „Ден на търпението“. В началото на всеки час през изминалия ден в рамките на 3 мин. учителите обясняваха необходимостта от търпение и толерантно отношение.

В седмицата 19 – 23 март се проведоха беседи в часа на класа и дискусии в учебните часове от философския цикъл.

В начален етап учителите запознаха учениците с едни от най-важните качества, които човек трябва да притежава – търпението и уважението към другите.

В III б клас учениците на В. Богатинова и Ст. Стоянова проведоха открит урок на тема „Пролет иде!“, в който бяха включени народни традиции и обичаи, интерактивна игра „Добрите думи“, а учениците показаха благост, сдържаност, упоритост.

Проявата се осъществи съвместно с VI б клас с класен ръководител К. Ушатова, чиито ученици демонстрираха на по-малките търпение и постоянство, настойчивост и толерантност.

Ученическият съвет съвместно с психолога Виолета Стойкова, изработиха Дърво на търпението. В часовете по информационни технологии и групите за дейности по интереси („Твоят час“) учениците на Даниела Петрова изработиха варианти на знак, посветен на Деня на търпението.

Инициативата не е нова за учебното заведение, а възпитаниците му ежегодно се включват в нея с нови идеи и мероприятия.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK