С празнично шествие и армейска част Разлог отбеляза 140 години от освобождението на България

Снимки: Община Разлог

Стотици деца от ДГ „Радост“ и училищата в Разлог преминаха снощи под шпалир от факли, като в ръцете си държаха балони в цветовете на българското знаме. В празничното шествие, посветено на 140-годишнината от освобождението на България, се включиха учители и самодейци от НЧ "15.09.1903-1090 г.".

Почетен караул на Щаб на Българската армия от поделението в Благоевград проведе тържествената церемония за Националния празник. Почит към българските възрожденци и революционери, които са дали живота си за отвоюването на свободата на България, поднесоха стотиците жители, ученици, общественици, гости на града с минута мълчание и падане на колене.

В знак на признателност венци и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев, председателят на ОбС-Разлог, д-р Мария Копанарова, Община Петрич, общински съветници, културни дейци, политически партии, признателни граждани.

В празничната програма се включиха още Духовият оркестър и Мажоретният състав към читалището в Разлог, деца от всички училища в града, ДГ „Радост“, Уляна Тумбева, Александра Бучкова и ансамбъл „Перун“.

Под звуците на Ботевия марш заблестя небето над Разлог от празнична заря, а Огънят на Свободата /т.н. гаре/ грейна със силата на щастието, вярата и стремежа на свободния дух.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK