Седмица на китайското кино в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Снимка: Infomreja.bg, архив

Филологическият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград организира кинолектория, на която ще бъде представено най-новото китайско кино.

Филмите, които ще бъдат прожектирани в университета, до момента не са излъчвани никъде другаде освен в Института „Конфуций“ в София.

На 21 юни (сряда) от 10:00 часа в стая „Конфуций“ (Ректорат) граждани, студенти и преподаватели ще могат да видят най-новите идеи в китайското кино с прожекцията на филма „Big Fish“.

Филмът ще бъде представен от Мая ( Джоу Чунмей) от Китай, която е студентка в трети курс, специалност „Българска филология“.

На 22 юни 2017 г. (четвъртък) от 10:00 часа за студенти и преподаватели ще бъде излъчен документалния филм „Last train home”.

Филмите са предоставени от Института „Конфуций“ в София като част от сътрудничеството по откриването на новата класна стая „Конфуций“, за която Югозападният университет спечели финансиране от „Хан Бан“, Китай.

Официалното откриване на новата класна стая ще бъде в началото на учебната година. В стая „Конфуций“, освен че ще се водят часове по китайски език,  ще се провеждат и различни инициативи свързани с представянето на китайската култура – изложби, нови китайски книги, часове по калиграфия и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK