14 случая на коронавирус в ОУ „Неофит Рилски“ – Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Учител от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий – Кюстендил“, с коронавирус

14 случая на коронавирус са регистрирани в ОУ „Неофит Рилски“ – Дупница, съобщават от РУО. 11 са положителните преподаватели и трима души от непедагогическия персонал. По предложение на Областния кризисен щаб, след съгласуване с експертен съвет, там учениците в прогимназиалния етап ще преминат към обучение в онлайн среда.

От днес с коронавирус е преподавател и от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Кюстендил. В момента се извършва дезинфекция в училището.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, от вчера област Кюстендил вече е в критичната червена зона с над 120 заразени на 100 000 души население. За изминалите две седмици – от 12 октомври до 25 октомври, броят на новозаразените с коронавирусна инфекция в областта е 144 души. Показателят двуседмичен ръст на заболяваемост към вчерашна дата е 123.17 на 100 хил. души. Това стана ясно по време на извънредно заседание на Областния кризисен щаб.

След анализ на ситуацията в Кюстендилска област членовете на Кризисния щаб единодушно решиха от 27 октомври до 10 ноември 2020 г. да бъдат въведени по-строги противоепидемични мерки, за да се овладее заразата от коронавируса. В рамките на тези две седмици се преустановяват временно плановите операции и плановият прием на пациенти в болниците и лечебните заведения в областта. Всички пет лечебни заведения са задължени да разкрият Ковид структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

По време на Кризисния щаб се взе решение също да се затворят временно нощните заведения в област Кюстендил – дискотеки, барове, клубове, пиано барове и други подобни заведения за развлечение на закрито.

През днешния ден положителните проби за коронавирус са 20, като най-голям е техният брой в Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK