Стартира „Топъл обяд у дома“ в община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

170 лица получават топла храна

От днес стартира изпълнението на проект „Топъл обяд у дома 2020 г. в Община Дупница”, като крайният срок е 19 юни. Средствата са осигурени по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020” от националния бюджет, чрез Агенцията за социално подпомагане.

В периода на изпълнение на проекта, Община Дупница ще осигурява всекидневно топла храна за 170 лица, които не могат да си го осигурят сами поради материални, финансови, здравословни и други проблеми. По-голямата част от потребителите са от селата на територията на общината, като имената на лицата, които отговарят на изискванията са предоставени от кметовете и кметски наместници.

В обхвата на лицата, които ще получават безплатна храна са с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина, възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение и не са в състояние да си осигурят прехраната., лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Топлият обяд ще се приготвя в базата на "Ученическо хранене" при стриктно спазване на хигиенно-противоепидемичния режим с повишено ниво и кратност на дезинфекциите в обекта и използване на лични предпазни средства /маски, ръкавици/ от персонала при работа с хранителни продукти. Приготвената храна ще се доставя ежедневно до дома на потребителя, в работни дни в еднократни съдове, със специализиран транспорт на Община Дупница, при засилени противоепидемични мерки.

Както е известно, дейността на "Ученическо хранене" бе спряла заради разпускането на учениците, което изправи работещите там пред угрозата да бъдат съкратени. Община Дупница обаче успя да спечели проекта и възложи тази дейност именно на "Ученическо хранене", с което да подпомогнат финансовото му състояние и спасят работните места.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK