Склаве стана арена на гладиаторски битки

Снимки: Община Сандански

Село Склаве, община Сандански, се утвърждава като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичаи.

По време на традиционния събор на селото, на 22 юни се проведоха и Спартакови игри и Римски възстановки, които напълниха санданското село с местни и гости.

Събралите се жители и гости на с. Склаве станаха свидетели на уникална възстановка на римски пазар на роби, гладиаторска тренировка и битка. Около 35 възстановчика от групата Legio IItalica и специални гости гладиатори от Gruppo Storico Romano, Рим, Италия представиха невероятно и запомнящо се шоу.

Местни и туристи станаха свидетели на пътя на легендарния вожд на възстанието на робите от робския пазар в селото до гладиаторските боеве и славата на Рим.

Гости на Спартаковите борби бяха кмета на община Сандански – Кирил Котев, заместник-кметовете Георги Трайков и Зорица Органджиева, евродепутатът – Ангел Джамбазки, Атанас Стоянов – Народен представител, Александър Томов – почетен гражданин на град Сандански и шампион в класическа борба, кметове на кметства.

В кметството на село Склаве - известно като родното място на тракиеца Спартак всеки може да разгледа малка експозиция за Спартак.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK