Да помогнем на Теодор да победи рака

Снимка: Личен архив

След ампутацията на крака, момчето продължава битката с коварната болест

Кампанията по събирането на средства за 14-годишния кюстендилец Теодор Велинов продължава. Момчето е с диагноза „остеосарком“ на бедрена кост – силно агресивен рак на костите.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, на 28-ми август т.г. се наложи на Теди да бъде направена ампутация на крака заради разрастването на коварната болест. Сега пред него и семейството му предстои дълъг път на възстановяване, който е свързан и с много средства.

Направихме 6 курса химиотерапия и след всички изследвания - ЯМР, 5 скенера, чухме най-страшното развитие на болестта, а именно това, че е засегнала бедрената кост - 15см.

Тогава единствения шанс да оцелее нашето дете, бе да му ампутират крачето над коляното. Ужасът, който изживяхме беше неописуем. На 28 август беше направена хирургическа интервенция.

С него работеха - психолози, педагози, физиотерапевти и ние с баща му бяхме неотлъчно до него. Психологическата травма беше много страшна и непреодолима“, разказа майката на Теди – Светлана.

По нейни думи към момента най-страшното е отминало, но предстои дълъг възстановителен период.

След ампутацията, се е наложило на Теди да бъде направен още един пълен курс химиотерапия. Следват и множество физиотерапии, а след което поставяне на временна протеза за 6 месеца.

„Започнахме първата следоперативна химиотерапия, но нея я понесе много тежко. Чувства се изтощен и това ни смазва с всеки един отминал ден. Наложи се да му прелеят тромбоцитна маса, поради ниските показатели на тромбоцитите. Сега се възстановява след нея и ни предстой 2 химиотерапия.

Обръщам се към всички вас, мили приятели. Разходите за лечението на Теди са непосилни за нашето семейство – квартира, преводач и други разходи съпътстващи лечението. Ние непрекъснато сме от клиника в клиника и правим изследвания.

С ваша помощ, ние можем да спасим нашето дете от рака. Нека нашето момче има тази възможност да сбъдне мечтите си и да бъде отново сред приятелите", призова в свое обръщение в социалните мрежи семейството на 14-годишното момче.

Ето как можете да помогнете на Теди да пребори рака. Той има нужда от всички нас:

БАНКА ДСК
BG 47 ST SA 93 0000 2075 7923
PAYPAL: me/teodorvelinov

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK