За 12-и път в Осмо СУ-Благоевград, откриха коледния базар „Благословена да е ръката, която дарява“

Снимка: Infomreja.bg

Тази година благотворителната изложба е част от дейностите по програмата "Иновации в действие"

В Осмо СУ "Арсени Костенцев" - Благоевград, откриха традиционната изложба базар, посветена на предстоящите коледни празници.

Благотворителната проява, която тази година е под надслов "Благословена да е ръката, която дарява", се провежда за 12-и пореден път. Със събраните средства се подпомагат деца в нужда, възпитаници на училището.

Малките певци от хор "Гласче, звънче" към Осмо СУ с ръководител Вергиния Георгиева - учител по музика, и танцьорките от Клуб "Блясък" на Лидия Томова подгряха празничното настроение на присъстващите. 

Сред официалните гости бяха Неврокопският митрополит Серафим заедно с благоевградски свещеници, началникът на Регионалното управление на образованието - Ивайло Златанов, и директорът на Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев, Людмила Дерменджиева, която заедно със свои колеги гостува на Осмо СУ в рамките на Националната програма "Иновации в действие".

"Изложбата, която откриваме в навечерието на един от най-светлите християнски празници - Коледа, има изцяло благотворителен характер. За нас, като учебно заведение, е изключително важно да възпитаваме младото поколение в областта на дарителството, защото именно то е помогнало на българския народ в трудните години на Възраждането, за да върви напред", заяви в словото си директорът на училището домакин, Сергей Биров.

Той поздрави всички ученици и учители, които в продължение на два месеца, са участвали в импровизираната "Работилница на Дядо Коледа, изработвайки предмети за уникалната благотворителна изложба.

"Поздравявам ви за усърдието да поддържате толкова години тази инициатива, която възпитава в едни от най-възвишените и общочовешки добродетели в християнството - милосърдието и благотворителността. Убеден съм, че това ще промени наистина вашите сърца към добро за израстването ви като добродетелни граждани на нашата скъпа родина - България. Бъдете живи и здрави, жизнерадостни и успешни в учението, бъдете добродетелни хора - пример за всички, с които общувате занапред в живота си. Радостни празници на вас и на семействата ви и нека Божието благословение да бъде винаги с вас", пожела на учениците Неврокопският митрополит Серафим.

"Подготовката за коледния базар започва още през септември. Това е екипна работа, децата творят с голямо желание, като много от идеите за изработването на сувенирите дават самите те. Всеки един предмет е пипнат от детска ръка. Включени са най-различни материали и техники", сподели Димитрина Гошева.

"Всички ученици от Осмо СУ "Арсени Костенцев" заедно с техните учители по изобразително изкуство са нашите сръкчовци, които дадоха визията на този коледен базар, а децата от хор "Гласче, звънче" пък дадоха сърцето и душата на изложбата", каза преподавателката по музика Вергиния Георгиева.

Осмо СУ "Арсени Костенцев" е първото иновативно училище в община Благоевград. Вчера и днес учебното заведение посрещна свои колеги от други две иновативни училища - Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев, и 11 ОУ - Перник, партньори по Националната програма "Иновации в действие".

"Миналата седмица ние бяхме в Гоце Делчев и видяхме постиженията на училището, а сега те ни връщат визитата. Има какво да споделим едни с други и да обменим добри практики. По този начин издигаме нивото на българското образование", увери директорът на Осмо СУ - Сергей Биров.

В края на деня партньорите по Националната програма „Иновации в действие“ ще проведат анкета и ще обобщят впечатленията си от видяното и наученото в училището домакин. За финал са предвидени и посещения на Регионалния исторически музей и Старинния квартал „Вароша“ в Благоевград.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK