14-годишен и рецидивисти задържани за убийството в "Люлин"

снимка: infomreja.bg, архив
Трима души са задържани за жестокото убийство на 68-годишната жена в столичния ж.к. "Люлин" на 22 ноември, съобщи пресцентърът на МВР.

Двама - на 28 и 18 години, остават в ареста за 72 часа с постановление на Софийската градска прокуратура.

Третият, който е непълнолетен  - 14-годишен софиянец с прякор Тузи, е задържан за 24 часа. Той е известен на Детска педагогическа стая за кражби.

18-годишният - Б.С.-Божо от Самоков, е с четири присъди, от които три пробации. Едната от тях е била действаща в момента на задържането.

28-годишният Т.К.-Лайката пък има 71 криминални регистрации и осем присъди, от които седем ефективни и една условна.

Когато Б.С. не бил открит на адреса си, бил обявен за издирване и на 30 ноември следобед бил засечен в центъра на Самоков. По същото време в София на бул. "Европа" бил задържан и непълнолетният му "колега".
 
След довеждането им в полицията двамата признали за извършеното престъпление.

Те разказали, че тримата с Лайката влезли в къщата на жената с намерение да крадат. След като я заварили там, обаче, я нападнали и били с лопата.

Когато жената издъхнала, мъжете преровили жилището и взели двата й мобилни телефона и накитите.

28-годишният Т.К. е бил задържан също на 30 ноември в бившите кипърски общежития в ж.к. "Люлин", където се укривал при свой познат.

Възрастната жена, майка на полицай с 25-годишен стаж, бе открита от своя син в дома им мъртва и разсъблечена. По тялото й бяха открити множество рани.

От дома на жертвата бяха откраднати два мобилни телефона, както и златни пръстени и обеци. /vesti.bg/
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK