14 двойки от Гоце Делчев след 50 години заедно отново се врекоха в любов

снимки: infomreja.bg

14 брачни двойки от Гоце Делчев отпразнуваха заедно своите златни сватби на специално организирано от БЧК и Община Гоце Делчев красиво и сърдечно тържество. В пищно украсения за случая ресторант "Фламинго" златните младоженци Елена и Иван Радойкови - родители на управителя на МБАЛ "Иван Скендеров" д-р Мария Радойкова, Дафина и Стоян Георгиеви, Живко и Величка Димитрушеви, Пантелеймон и Величка Унджиеви, Мария и Георги Терзиеви, Лалка и Костадин Тамахкярови, Виолета и Стойко Киселови, Лиляна и  Васил Мечкарови, Вера и Димитър Либови, Богдан и Иванка Боцеви и други за втори път в живота  си се заклеха във вярност, обич и признателност и се подписаха в златната книга на Гоце Делчев.

Кметът на общината Владимир Москов лично връчи на всички брачни двойки поздравителни адреси от името на кметска администрация лисна менчето с вода, по чиято диря за втори път в живота си минаха 14-те щастливи семейства, съхранявали заедно и неуморно половин век радости и неволи.

С абсолютна категоричност златните двойки с посребрели вече коси и сключили браковете си в далечните 1962 и 1963 г. заявиха, че формулата на дългия и успешен брак е взаимното разбиране и уважение, взаимните компромиси и стремеж и от двете страни да пазят семействата и любовта си.

Златните младоженки със сребро в косите споделиха, че тънката нишка във формулата за дълъг и успешен брак е мъжът да е главата на семейството, а жената - вратът, благодарение на който се върти и управлява главата. С прекрасна програма поздравиха юбилярите талантливи ученици от Първо ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", а местната певица Мария Христова даде всичко от себе си с изпълненията си да достави радост и настроение на празнуващите през цялата вечер.

С нежни и благодарствени думи отрупаха брачните двойки и децата от младежката организация на БЧК от съседните общини, както и доброволките червенокръстки, които с перфектната си организация, начело с председателката на БЧК д-р Донка Кочева, сътвориха поредното мило и запомнящо се тържество, посветено на златните младоженци с 50-годишни щастливи бракове.

Недялка и Илия Вълкови, които не успяха да присъстват на тържеството, вчера отпразнуваха рекордния си 70-годишен съвместен живот, а Богдан и Иванка Боцеви отбелязаха 60-годишнината от сключването на гражданския си брак.

Нежни танга, дълги хора и много усмивки съпровождаха през цялата вечер юбилярите от Гоце Делчев, отгледали в любов и сговор деца, внуци и правнуци.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Димитър05:32 - 17.05.2013
Да сте живи и здрави още дълги, дълги години и все така да се обичате!
Супер22:42 - 16.05.2013
Живи и здрави всички!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK