Безплатен обяд ще получават деца в риск от община Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Деца в риск ще получават безплатен топъл обяд от началото на месец февруари в училищата в община Гоце Делчев. За целта учиебните заведения ще правят ежемесечно проучване и предложения до Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица – Гоце Делчев.

Новата програма за превенция на деца с риск от отпадане от образователната система ще стартира от началото на втория учебен срок и включва безплатен обяд за децата, както и допълнителна подкрепа. Условието за участие на децата в програмата е те да посещават редовно училище и да имат добро и поведение.

Тази идея беше одобрена и внедрена през миналата учебна година по проекта на Община Гоце Делчев „Социална и образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства и социално уязвими групи в община Гоце Делчев”, финансиран от ЦОИДУЕМ.

Проектът приключи успешно и отчитайки дейността като една добра практика, същата беше включена в превантивната програма на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за 2018-а година.

Мярката ще подпомогне и работата на училищата и институциите по механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

До момента училищата, които се включиха в програмата, са Първо основно училище, Второ основно училище, Трето основно училище и училищата в селата Борово и Баничан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK