134 зрелостници от ПМГ ”Яне Сандански" - Г. Делчев получиха днес дипломите си

134 зрелостници от ПМГ ”Яне Сандански" получиха дипломите си и топло се разделиха с учители, класните си ръководители и училището, снимки: infomreja.bg

Директорът на авторитетната гоцеделчевска гимназия ПМГ "Яне Сандански" Елка Божикова и целият учителски колектив пожелаха днес "На добър час!" на 134-мата зрелостници от випуск 2015 на пищна церемония, на която официално бяха връчени дипломите на завършилите средното си образование ученици от петте паралелки.

Днес абитуриентите от ПМГ ”Яне Сандански” за последен път бяха в класните си стаи като възпитаници на гимназията. Особено трогателна бе раздялата на випуска с класните ръководители и учителите.

”От днес всички вие, като пълнолетни и пълноправни граждани, поемате пътя към вашата реализация в живота. Бъдете здрави, смели и бдителни! Бъдете упорити в постигането на мечтите си и преди всичко бъдете хора, полезни за себе си, семействата и държавата! На добър час!", бе пожеланието на диретора на школото Елка Божикова.

Тя заяви, че випуск 2015 е 95-ия от завършили средното си образование в ПМГ "Яне Сандански", като подчерта, че именно випуск 2015 ще остане в историята на гимназията, тъй като тази година бе празнична за училището, с отбелязването на 95-годишнината от създаването му.

Голямото и тържествено връчване на дипломите на 134-мата зрелостници започна с благодарствени писма към осем родители за високите постижения на децата им.

Голямото признание, придружено със заслужените награди, бе за абсолютната отличничка на випуска Теодора Бухлева за отличните й постижения на националните олимпиади по български език и литература и по философия, както и за отличния й успех по време на обучението й и пълните шестици на двата зрелостни изпита.

Теодора Бухлева получава от Министерството на образованието и науката и най-високото отличие „Национална диплома".

През учебната 2014-2015 година в ПМГ ”Яне Сандански” се дипломират 134 зрелостници, обучавани в пет паралелки с профили: Природоматематически, Хуманитарен и Изкуства.

Всички издържаха успешно държавните зрелостни изпити със среден успех 5.19. Този випуск се нарежда на първо място в област Благоевград по успех от матурите.

Общият брой на учениците, които имат успех от дипломата за завършено средно образование през тази учебна година от 5.50 до 5.91, е 51. Един ученик има отличен 6.00.

Двадесет са учениците от випуск 2015, получили на държавните зрелостни изпити пълни шестици. Най-голям брой отлични оценки има на матурите по български език и литература - 5, и по биология и здравно образование - 27.

"Пазете и надграждайте получените знания в ПМГ "Яне Сандански", защото оценките ви са гарант за добра образователна основа, която вие сте длъжни да доразвиете, за да постигнете безупречна реализация в професионално и човешко отношение. Не забравяйте никога гимназията и нас, вашите учители", пожелаха на своите възпитаници и класните ръководители.

При емоционалната раздяла не липсваха мили думи, сълзи и горещи прегръдки както от страна на учениците, така и от учителите.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Директорката Елка Божикова заяви, че това е един от най-силните випуски, които ще останат в историята на гимназията
Теодора Бухлева - абсолютният отличник на випуска, и директорката на гимназията Елка Божиковаа
Осем родители на отлични ученици получиха благодарствени писма за доброто родителско възпитание и постигнатите високи успехи на децата им
С малко тъга, приятелски прегръдки и сълзи се разделиха випуск 2015 от ПМГ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK