13 загинали и 48 ранени при атентат в Турция

Снимка: БГНЕС

При взривяването на кола-бомба край автобус в турския град Кайсери са загинали 13 военнослужещи. Ранените са 48, съобщиха от генералния щаб на Турция.

Експлозията избухнала край автобуса, с който се превозвали бойци от бригада със специално предназначение, разположена в Кайсери. От генщаба уточняват съответно броя на ранените и загиналите, но допълват, че може да има ранени и цивилни граждани.

Според турските телевизии има пострадали, но все още не е уточнен техният брой. Линейки и полиция вече са изпратени на място.

Експлозията идва седмица, след като 44 души бяха убити на 10-и декември при двоен атентат в Истанбул по време на футболен мач. Като виновници за нападението бяха посочени кюрдските бунтовници.

Вицепремиерът на Турция Вейси Кайнак заяви пред местните телевизии, че може би има връзка между двата инцидента. Той посочи, че има ранени, но отказа да коментира дали са регистрирани и смъртни случаи.

Според турските медии, взривеният автобус е бил собственост на общинските транспортни власти в Кайсери и е превозвал войници до местния пазар. Премиерът Реджеп Ердоган е информиран за атаката. Вътрешният министър Сюлейман Сойлу е на път към града. ./БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK