Кметът на Дупница издаде заповед за новите мерки

Снимка: Infomreja.bg

От 30.11.2020 г. до 21.12.2020 г. се преустановяват посещенията в детските градини

Със своя заповед от днес, въз основа разпоредбите от министерство на здравеопазването, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев обяви мерките на територията. Ето ги и тях:

– Считано от 30.11.2020 г. до 21.12.2020 г. се преустановяват посещенията в детските градини и детски ясли на територията на Община Дупница.
– Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 годишна възраст, а за лица над 18-годишна възраст се провеждат без публика.
– До 21.12.2020 г. временно се преустановява работата на пенсионерските клубове на територията на Община Дупница.
– На Директора на звено БД „Общински пазари“ при Община Дупница възлагам спазването на въведената организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.
– Преустановява се провеждането на всички културни мероприятия и посещения в Исторически музей – Дупница, Общинска галерия „Околийска къща“ и Изложбена зала „Джамията“. Общински драматичен театър „Невена Коканова“ работи при заетост на места до 30% от общия капацитет на местата и спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.
– В социалните услуги от резидентен тип – Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Надежда“; Център за настаняване от семеен тип за деца и Преходно жилище за деца от 15 до 18 години, се допускат посещения на външни лица по изключение и по преценка на ръководителя на институцията при спазване на въведените противоепидемични мерки и представяне на декларация от посетителя, че не е в контакт със заразно болни, няма признаци на остро респираторно заболяване и ще спазва въведените противоепидемични мерки на територията на институцията. Ограничението не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.
– Административните ръководители на социалните услуги в общността – Център за социална рехабилитация и интеграция за деца, Дневен център за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа „За да има щастие в детските очи”, Център за обществена подкрепа, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Център за ранно детско развитие, да оптимизират работните процеси в режим на извънредна епидемична обстановка съгласно дадени указания от Агенция за социално подпомагане с писмо вх. № 42-01-80/18.03.2020 г.
– Преустановява се храненето на място на диетично столуващите към Домашен социален патронаж и диетично столово хранене с адрес гр. Дупница, ул. „Охрид” № 3. Домашен социален патронаж гр. Дупница да приготвя и доставя храната до адреса на потребителите при стриктно спазване на санитарно-хигиенните норми.
– Преустановяват се посещенията на децата в ПДЯ „Пролет”, гр. Дупница. В Детската кухня към ПДЯ „Пролет” да се провеждат засилени противоепидемични мерки, в т. ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена и да не се допускат лица с прояви на остри заразни болести.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK