Кралицата на 92! Традиционният "Марш на цветовете" се проведе в Лондон

Снимка: БГНЕС

Херцогът и херцогинята на Съсекс придружиха кралица Елизабет II в „Марша на цветовете”, с който се отбеляза нейният 92-ри рожден ден, предаде Би Би Си. Принц Хари и неговата съпруга Меган пристигнаха като част от процесията от каляски.

Принц Филип, който се пенсионира от публичните си официални задължения, не присъства на военния парад. Утре той ще навърши 97 години. Фелд маршал лорд Гутрие падна от коня си по време на парада и беше откаран в болницата. Той е на 79 и е бивш ръководител на армията и отбраната през по-голяма част от живота си.

Херцогът и херцогинята на Съсекс се присъединиха към останалите членове на кралското семейство, сред които бяха херцогът и херцогинята на Кеймбридж и принц Чарз. Големи тълпи се бяха събрали, за да наблюдават церемонията, в която участваха около 1 000 войници, които маршируваха.
Херцогинята на Корнуел и херцогинята на Кеймбридж дойдоха с една каляска.

Те бяха последвани от херцога и херцогинята на Съсекс. Братовчедът на кралицата херцога на Кент дойде с отделна каляска и се радваше на вниманието на тълпите. Кралицата носеше небесно синьо облекло и дойде с отделна процесия.

„Маршът на цветове” се отбелязва всяка година като рожден ден на монарха. Това е традиция на повече от 250 години и представлява сама по себе си военен парад. /БГНЕС



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK