Фирма "Еър Макс" ООД изпълнява проект по схема "Добри и безопасни условия на труд"

 

Фирма „ЕЪР МАКС” ООД сключи договор на 07.06.2017 г. и успешно изпълнява проект по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-1.008 „Добри и безопасни условия на труд” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Общата стойност на проекта е 131 119.84 лв. без ДДС, от които 111 451.86 лв. от Европейския съюз и 19 667.98 лв. Национално финансиране.

Настоящият проект „Осигуряване на по-добри, безопасни и оптимални условия на труд в "Еър Макс" ООД” има за цел: „"Да се подобрят условията на труд и почивка, организацията на работа и ресурсната ефективност във фирма "Еър Макс" ООД"".

 Тази цел ще се постигне чрез следните специфични цели:

1. Да се оптимизират работните процеси и управлението на човешките ресурси за създаване на условия за ефективен, удовлетворяващ и продължителен трудов живот на работещите.

2. Да се подобрят условията на труд на работниците чрез лични и колективни предпазни средства, специално работно облекло и обучение за специфични рискове за здравето, свързани с индивидуалното работно място.

3. Да се създадат оптимални условия за пълноценна почивка и отдих на работещите, за повишаване на тяхната мотивация за труд и работоспособност.

4. Да се постигнат и утвърдят високи стандарти на организация на работа, въздействие върху околната среда и безопасни и здравословни условия на труд.

Стартираха основните дейности, които са заложени в настоящия проект и допринасят за изпълнение на поставените цели:

Дейност 1: Организация и управление на дейностите по проекта;

Дейност 2: Публичност и визуализация на дейностите по проекта;

Дейност 3: Оборудване на място за отдих, хранене и почивка;

Дейност 4: Осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд чрез подобряване на микроклимата - климатизация;

Дейност 5: Осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд чрез обновяване на ЛПС и СРО;

Дейност 6: Придобиване на стандарт BS OHSAS 18001;

Дейност 7: Разработване и внедряване системи за оптимизиране на организацията на труда и управление на човешките ресурси.

Предстои да стартира и:

Дейност 8: Обучение на работниците и служителите относно специфични рискове за здравето, свързани с индивидуалното работно място.

Чрез реализирането на тези дейности ще се постигнат следните основни резултати:

- ще се създаде оптимална организация на работа, гарантираща ефективност на управлението на човешките ресурси

- ще се създадат оптимални условия на труд и почивка, гарантиращи здраве, безопасност и удовлетвореност на работещите.

Целевата група по проекта обхваща целия персонал на фирма "Еър Макс" ООД, като специален фокус е насочен към служителите над 54 годишна възраст.

Проект  BG05M9OP001-1.008-0720  „Осигуряване на по-добри, безопасни и оптимални условия на труд в „Еър Макс” ООД, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK