След 5 денонощия издирване намериха изчезналата Христина Филипова от Мосомище жива и здрава

Снимка: Личен архив

След 5 денонощия издирване децата и съпругът на изчезналата Христина Филипова от гоцеделчевското село Мосомище я намериха жива и здрава.

Развръзката стана днес между 18 и 19 часа след позвъняване на младо момче, което пасяло стадо крави в района на военното стрелбище край Гоце Делчев.

Младежът съобщил на близките на изгубилата се жена, че тя се намира близо до мястото, където той пасе кравите. Дъщерята на Христина - Магдалена, и други хора от семейството светкавично се отправили към въпросния район.

Краварят, който подал сигнала за местонахождението на изгубилата се жена, дори й дал обувките си, тъй като тя била боса.

Общото състояние на Христина е добро, но тя била изнемощяла и обезводнена, защото от 5 дни не е яла нищо, не е пила и вода. Оплаквала се, че я боли вратът, а по тялото имало доста синини.

В Гоце Делчев намерената жена е прегледана от лекарите в Спешна помощ, а след това и от гинеколог.

Тъй като в МБАЛ "Иван Скендеров" няма психолог, близките й са решили да я транспортират в болницата в Благоевград. 

"Да, намерихме майка ми и всички сме много щастливи. Благодарим на всички медии, които бяха с нас през тези много тежки и трудни 5 дни, в които ние не знаехме нито ден, нито нощ", коментира Магдалена Филипова.

Тя сподели, че много малко хора са откликнали на зова им за помощ и издирвателната акция, която са организирали преди дни.

През всичките 5 дни семейството е получавало сигнали, които след проверка се оказвали неистински. "Разочарована съм и от работата на полицията, и от работата на гоцеделчевските лекари. Не искам да коментирам изобщо за горчилката, която преживяхме наред с мъката по изчезналата ми майка, но слава на Бога всичко приключи успешно и тя вече е при нас, жива и здрава", сподели още Магдалена.

Както писа ИНФОМРЕЖА, 58-годишната Христина Филипова от Мосомище изчезна в понеделник. Жената страда от деменция и най-вероятно след като е тръгнала към параклиса, намиращ се над селото, се е изгубила и оттогава е скитала из горите, докато не попаднала на краваря в местността "Стрелбището" край Гоце Делчев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK