Мосомище на крак! Полицаи, граничари и близки издирват изчезнала в понеделник през нощта 58-годишна жена

Издирваната Христина Филипова, снимка: Личен архив

Жители на гоцеделчевското село Мосомище преди часове започнаха организирано издирване на изчезналата в понеделник през нощта от дома си в селото Христина Филипова. 

Близките на 58-годишната жена преди няколко часа публикуваха съобщение във Фейсбук със зов за помощ, което гласи: „Организира се група за издирване на Христина Филипова, който иска да помогне, да дойде пред къщата на Филипови в Мосомище. Моля, който може и има желание, нека реагира бързо“.

В издирването са се включили полицаи и граничари. Жената е обявена и за общонационално издирване. 

По думите на близките й тя страда от деменция. Облечена е била в деня на изчезването със зелен панталон, кафява тениска и сандали със златист кант.

Близките на Христина Филипова са започнали нейното издирване още в понеделник, след като сутринта не са я видели вкъщи и след като часове наред тя не се прибрала. От местното кметство съобщиха, че са проверени всички камери за видеонаблюдение в селото, но на нито една от тях жената не е била засечена.

От друга страна съседи на семейството споделят, че последно са видели Христина пред къщата й в Мосомище около 03:00 часа през нощта в неделя срещу понеделник. 

Вече са проверени всички възможни местности около Мосомище, местността "Попови ливади" и други. По указание на полицията близките разлепват снимки и информация за жената в селата около Гоце Делчев и региона.

Семейството на изчезналата Христина Филипова са изключително притеснени и молят всеки, който има някаква информация за нея, да се обади на тел. 0887780082 или на тел. 112. 

Семейството се моли Христина да бъде намерена жива и здрава час по-скоро. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK