13-и ден на протести: Недоволстващи отново блокираха движението пред НС

Снимка: Ладислав Цветков, bTV

В същото време народните представители гласуваха внесения от БСП вот на недоверие

Тринайсета поредна вечер на антиправителствени протести у нас. Днес недоволстващите отново блокираха движението по бул. „Цар Освободител“ пред Народното събрание, съобщава bTV.

Демонстрацията беше обявена за 09:00 ч. Това е втори ден от новата тактика на гражданите – протестите да започват от рано сутрин и да приключват вечерта.

Движението по жълтите павета беше блокирано към 11:00 ч. и отново бе възобновено малко след 13:30 ч. И днес протестиращите дойдоха с книги и плажни чадъри.

В Пленарна зала депутатите пък гласуваха внесения от БСП вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“ на тема корупция. За пети пореден път вотът не мина. „Против“ гласуваха 124 народни представители, „за“ – 102, а „въздържал се“ бяха 11 депутати.

Повдигнаха обвинение за хулиганство на бившия депутат Минчо Спасов. Вчера той беше арестуван в Първо РПУ, след като той и още двама души са спрели две мотриси в метрото на станция „Софийски университет“.

МВР разпространи и кадри от действията на бившия депутат и други двама. Вижда се как приближават таблото с бутоните за спиране на електрозахранването.

Спасов беше освободен тази сутрин. В негова подкрепа имаше нощна блокада пред полицейския участък. Той заяви, че не е хулиган и ще докаже това пред съда.

Към 17:00 ч. движението по жълтите павета е нормално, а протестиращите са малобройни.

От утре протестът е обявен не пред Народното събрание, а пред Министерски съвет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK