13 гаража, джип, камион, дървен материал и покъщнина изпепелени при пожар в Горно Дряново

снимка: infomreja.bg, архив

13 гаража, пълни с покъщнина, техника, дървен материал и дърва за огрев са били изпепелени от голям пожар тази нощ в гърменското село Горно Дряново. Унищожителният огън е тръгнал от гаража на Ахмед Мутишев и обхванал останалите дървени постройки в редицата, изградени една до друга, съобщиха за огнения ад очевидци от селото.

Пожарът избухнал около 01.00 часа през нощта и първи пламъците видели прибиращи се шивачки от втора смяна в "Пиринтекс". Именно те вдигнали на крак както местните жители, така и кмета на селото Шукри Османчев.

Още при първите избухнали пламъци бил подаден сигнал в противопожарна охрана - Гоце Делчев. Благодарение на бързата насема на дежурните огнеборци, пожарът бил локализиран и за щастие освен 13-те гаража не е унищожил и останалите 72 дървени постройки, намиращи се в началото на Горно Дряново, които хората използват за гаражи, складови помещения за дървен материал, дърва за огрев, съхранение на селскостопанска продукция и други вещи.

Вследствие на огнения ад са изгорели и два автомобила - скъп джип на местни хора, емигранти в САЩ, и камион "Виетнамка", собственост на Ахмед Мутишев, от чийто гараж е тръгнал пожарът. 

Свидетели на инцидента коментираха пред ИНФОМРЕЖА, че високата температура, предизвикана от огъня, е стопила кабелите на електропреносната мрежа на селото и в момента все още няма ток в половината от домакинствата в населеното място.

"Чак асфалтът се подпали от пламъците и се наложи по обиколен път пожарникарите да се доберат до горящите гаражи", споделиха уплашените жители на селото.

Днес следователи и експерти установяват както причините за пожара, така и нанесените големи щети на 13-те семейства от Горно Дряново. Наред с версията, че пожарът може би е тръгнал от оставен в гаража на Мутишев на контакт товарния му автомобил "ГАЗ", се работи и по версията за умишлен палеж.

Пред разследващите Ахмед Мутишев е заявил, че няма вражда с никого от селото и не предполага, че може някой умишлено да е драснал клечката, давайки си сметка, че заедно с неговия гараж, ще изгорят и останалите.

Работата по установяване на причините за пожара в гърменското село Горно Дряново продължава.

Очаква се до края на деня да бъде възстановено електроснабдяването в селото.

 

КОМЕНТАРИ

ibrim22:59 - 19.05.2015
teq det kradat darven material sa go videli
neeizvesten15:59 - 14.05.2015
И да отто4ним не шива4ките са видели първо пожара..
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK