Кметът Котев преряза лентата на обновената сграда на Земеделската гимназия в Сандански

Снимки: Община Сандански

С водосвет и благопожелания за здраве и просперитет кметът на община Сандански – Кирил Котев, официално откри реновираната и обновена сграда на Земеделска професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в града.

В препълнения с учители и ученици двор на обновеното училище, и в присъствието на ръководството на Община Сандански, Асим Адемов – евродепутат, Георги Георгиев – председател на Общински съвет – Сандански, църковно настоятелство, град Сандански, Емил Терзийски – директор на ЗПГ „Климент Тимирязев“ и гости, се проведе церемонията по официалното откриване на поредния реновиран обект на община Сандански по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

След успешното приключване на проекта „Реконструкция и модернизация на ЗПГ „Климент Тимирязев“ модернизираната сграда на красивата и обновена гимназия е с напълно променен  и естетически облик и посреща своите ученици  с материална база, отговаряща на съвременните изисквания на професионалното обучение.

По проекта бяха приложени всички енергоспестяващи мерки – полагане на топлоизолация по фасади, тавани и подове, подмяна на дограми, цялостна реконструкция на физкултурния салон и прилежащи към него помещения, изграждане на нова спортна площадка в двора на гимназията, реконструкция на санитарни помещения и изпълнение на други мерки – отоплителна инсталация, мълниезащита, пожароизвестяване, облагородяване на прилежащи пространства и пр.

С реализирането на този проект не само се повишава енергийната ефективност на гимназията, но и се намаляват разходите за енергия и крайното енергийно потребление. Осигуряват се по-добри условия за обучение и работа.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK