13 деца и 26 учители са с коронавирус в област Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Мая Стойчева /РУО - Кюстендил/: Няма да има масово затваряне на училища в област Кюстендил

Данните по отношение на заразените учители и ученици се следят всеки ден. Вчера също искахме обобщени данни, за да може да се предприемат мерки при необходимост, заяви пред ИНФОМРЕЖА, началникът на РУО – Кюстендил, Мая Стойчева.

По нейни думи на територията на област Кюстендил 13 деца са с положителен тест за коронавирус, като 137 са контактните на тях и са с наложена карантина. 2 групи на територията на областта са под карантина – една в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ДГ „Първи юни“ - Кюстендил.

26 са случаите на COVID – 19 при педагогическия персонал в областта, като други 14 са контактни на тях. При непедагогическия персонал 8 са положителните проби, толкова са и контактните лица.

От вчера вече в региона стартира онлайн анкета сред родителите за нагласите по отношение на въвеждането на дистанционна форма на обучение. „Тези анкети не са спуснати от МОН, затова те не са видими за нас. Ако има висока заболяемост обаче тогава проблемът се решава локално – било за паралелка, било за училище. Електронна среда на обучение се взима при 15% отсъстващи на ниво училище и 20% на ниво паралелка“, коментира още Стойчева.

Към този момент в областта учениците от 5-7клас на ОУ „Неофит Рилски“ – Дупница, се обучават в електронна среда, тъй като е имало повишена заболяемост на учители от коронавирус.

„Категорично мога да кажа, че това даде ефект и вече в платформата ги няма. Всичко е диференцирано, на локално ниво, в зависимост от общата заболяемост за областта, в зависимост от ниво училище какво се случва.

На този етап няма да има масово затваряне на всички училища в цялата област“, уточни още началникът на РУО – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK