12.3 % достигна безработицата в Гоцеделчевско

снимка: infomreja.bg, архив

12.3 % достигна нивото на безработицата в Гоцеделчевски регион. Само за последните два месеца ръстът на безработните е с около 1.5 пункта, съобщиха от Бюрото по труда. Завишението идва от регистрираните в рамките на месец от община Гърмен - общо 737 души.

Според справката по-голямата част от новорегистрираните в общината са с основно и по-ниско образование, а 192-ма са младежи на възраст до 29 години. 311 безработни лица са пък са прекратили регистрацията си в Бюрото по труда, от които 148 са вече на постоянна работа след посредничеството на институцията.

261 свободни работни места са обявили в Бюрото по труда работодатели от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Сатовча и Гърмен. Повечето от тях са в шивашката промиленост, а за над 90 на сто от обявените работни места не се изисква професионална специалност.

 

КОМЕНТАРИ

Сергей Мандиев13:35 - 27.08.2012
Данните не отговарят на истината.Безработицата е над 80%...В тези данни са включени лица на едно,две /понякога и повече/места.Има лица които са сменили няколко пъти Месторабота,което също се брои съответния брой заети места.Единствените ДОСТОВЕРНИ ДАННИ могат да ви дадат НОИ,и като извадите броя на работнита заетост от броя на жителите на общината ще получите УЖАСЯВАЩ резултат...Не забравяйте че 80% от пенсионерите работят,а и работещите в Сивия Сектор са също Официално безработни...НЯКОГА ще има ли ОФИЦИАЛЕН/и достоверен/ОТГОВОР колко е БЕЗРАБОТИЦАТА в гр.Гоце Делчев???....УСПЕХ в БРОЕНЕТО!!!
11116:54 - 23.02.2012
a kolko ima koito ne sa registrirani...!!!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK