1200 кукери дефилират в IV Фестивал на сурвакарските игри в Благоевград

снимки: infomreja.bg

11 кукерски групи ще участват в IV Фестивал на сурвакарските игри в Благоевград. Маскарадното шествие ще се проведе утре на пл. „Георги Измирлиев“ с начален час 10.30.

В тазгодишния спектакъл участие са заявили повече от 1200 кукери. Общината е предвидила награди за най-добрите. Призове ще има в категориите "Най-млад кукер“, Най-добра маска“, „Най-масова група“ и други.

1400 лв. ще е хонорарът, който ще получи всяка сурвакарска група от града. По 800 лв. са предвидени за групите от селата. В миналогодишното издание участваха 10 групи, всяка от които получи по 1 500 лв.

Тази година в сурвакарските игри няма да има международно участие, ще се представят само кукери от община Благоевград. Очакванията на кметското ръководство са четвъртото издание да бъде най-грандиозното, с което ще се отбележи края на общинската коледно-новогодишната програма.

IV Фестивал на сурвакарските игри ще премине под егидата на кмета Атанас Камбитов, като цялата организация ще поеме общинска администрация. В първите три издания основен организатор на сурвакарските игри бе Гражданско сдружение "ЕКИП" с председател Владимир Елезов, който бе кандидат-кмет от Коалиция "ЕКИП".

 

КОМЕНТАРИ

....11:53 - 08.01.2012
OMG zashto ste slagali snimki na taq umrela grupa vmesto da slojite na nai - hubavite kukeri v grada, teq ot STRUMSKOOOOOOOOOOOOOOOOOO???!?!??!?!
nikolay02:01 - 08.01.2012
ebati diskriinaciqta na selata po malko pari i v survata li 6e gi delqt
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK