Петър Галчев: Честит празник на народните будители!

Честит празник на духовността!

Уважаеми българи,

Уважаеми будители в кметство Добринище,

Скъпи съграждани,

Честит празник на народните будители!

За мен е особено важно, като нов кмет на Добринище, да се обърна към всички вас и да ви поздравя по повод Деня на народните будители, тъй като този ден е силната връзка между миналото, настоящето и бъдещето ни в България, което е карало толкова много българи да отдадат живота си в името на просвещението, а други дори да умрат за свободата ни!

Нека в този паметен общобългарски празник – 1-ви ноември, да увековечим делото и паметта на нашите възрожденци и книжовници, просветителите и борците за национално освобождение, които са съхранили през вековете духовните ценности на нацията!

Моята признателност днес е и за всички онези съвременни будители, които превърнаха нашия град в територия на духа и желано място за посещение.

Нека всички учители, творци, читалищни дейци и други радетели за развитието на Добринище, които се явяват стожери на българщината в нашия край, да бъдат живи и здрави, мъдри и благословени, за да могат да превърнат Добринище в проспериращ град и в желано място за младите хора!

Честит празник на духовността!

 

Петър Галчев

Кмет на град Добринище

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK