12 задържани при спецоперация в Бургаско

Снимки: ОДМВР-Бургас

Специализираната операция е проведена в рамките на една седмица

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 12 души, сред които и английски гражданин, постоянно пребиваващ в България.

Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки.

Задържан е 20-годишен криминално проявен бургазлия от служители на на Второ Районно управление – Бургас, в когото са открити 13 свивки със зелена суха тревна маса / канабис/.

Извършено е претърсване в дома на 53-годишен английски гражданин, постоянно пребиваващ в с. Кубадин, общ. Средец, осъществено от служители на Районно управление – Средец, които намерили и иззели 31 стъклени буркани с глави зелена листна маса / канабис/ и три конопени растения с различна височина, специално засети, с цел добиване на канабис.

Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 кг.

Задържан е в района на бургаско учебно заведение в к-с «Изгрев» 20-годишен бургазлия от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, в когото са намерени и иззети 30 топчета със зелена суха тревна маса / марихуана/ с общо тегло около 30 грама.

Проверен е лек автомобил „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, от служители на Пето Районно управление – Бургас, с който се придвижвал 20-годишен помориец / намерени и иззети са: зеленикава каша /метамфетамин/ с общо тегло около 6 грама и три бели хапчета / екстази/.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 17 години / шофирал мотор след употреба на канабис/ до 43 години.

Сред тях има и 36-годишна бургазлийка, шофирала автомобила си след употреба на метамфетамин.

В три от случаите водачите шофирали след употреба на канабис, в три след употреба на амфетамин или метамфетамин, в два след употреба на метамфетамин и в един след употреба на метадон.

По случаите са образувани бързи производства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK