Задържаха трима души от Симитли и един от Самуилово за отглеждане на канабис

Снимка: МВР,архив

За наркотици е задържан и 13-годишен младеж от Сандански

Вчера, 14-и октомври, полицейси служители на ОДМВР - Благоевград, са провели акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ са  извършили проверка на къща в Симитли.

В момент на изрязване на съцветия от клоните на канабисови растения са задържани 45-годишен мъж и две жени на 40 и 68 години от Симитли. Задържан е и 31-годишен от петричкото село Самуилово.

В дворно място, прилежащо към къщата, са открити засадени три растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 5,3 килограма, а при претърсване на жилището са намерени и иззети: полиетиленов чувал, съдържащ 1,2 килограма канабис, пликче с 2 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис, полиетиленов плик с около 200 грама сухи съцветия, също реагиращи положително на канабис, положени да се сушат клони със съцветия с общо тегло около 6,1 кг, реагиращи положително на канабис, и електронна везна с остатъци от канабис по нея.

В хода на работата по случая е претърсено и жилище в Благоевград, обитавано от 31-годишния мъж от Самуилово. Намерени са и иззети около 3,9 грама канабис и електронна везна.

Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления, свързани с наркотици в учебните заведения и в бизост до тях, около 12:00 часа в района на учебно заведение в  Сандански е намерено и иззето топче от прозрачно фолио, съдържащо приблизително 1,21 грама канабис.

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 13-годишен младеж от града.

Също вчера проверка е извършена и в района на ул. „Т. Александров“ в Благоевград.  

Полицейски служители на Първо РУ в града са намерили у 48-годишен благоевградчанин около 0,7 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана.

Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.                     

За случаите са уведомени компетентните прокуратури. Работата продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK