Отборът на „Пауталия спорт - 2005” - Кюстендил, първи на ДС по стрелба с лък

Снимки: Личен архив

Участваха и в Държавното състезание по тандемно колоездене

От 1 до 4-и септември в Дряново се проведе Държавното състезание по тандемно колоездене и стрелба с лък за хора със зрителни увреждания. Състезанието с велосипеди - тандем, се проведе на велоалеята в с. Цинга, близо до Дряново.

При хората със зрителни увреждания има водач на колелото и отзад е човека с увреждания. Състезават се в три категории - дамски тандем, смесен и мъжки тандем. В състезанието на 500 м СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005”, участва с три тандемни двойки.

Двойката със състезател Росица Иванова спечели бронзовия медал при „смесените тандеми”, тандемите с Надя Каратова и Борислав Лазаров също се представиха много добре, и отборът спечели пето място. Представянето е отлично при участието на 16 СК на федерацията.

На 3.09.2020г. се проведе и състезанието по стрелба с лък на федерацията. То се провежда в две категории: „ Б1” и „Б2”. В категория „Б1” стрелят хората с нулево зрение и маски, а в „Б2“ слабо виждащи без маски.
СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” участва с 4-ма състезатели. Освен участниците в тандемното колоездене стреля и Кънка Витова. В кат. „Б2” шампион стана Тодор Георгиев от СК „Бялата лястовица – Габрово, а бронза спечели Надя Каратова от „Пауталия спорт 2005“.

“В кат „Б1” спечели бронза Росица Иванова, а Борислав Лазаров е четвърти. Отборът се класира на първо място. Благодаря за доброто представяне на състезателите ми, на водача на тандема и треньора на отбора по стрелба с лък“, сподели председателя на клуба Кънка Витова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK