Пиян ловджия простреля авера си и избяга

Снимка: Infomreja.bg

Пострадалият е транспортиран в болница с три прострелни рани

Около 22.43 часа на 22 февруари в РУ- Самоков, постъпил сигнал за прострелян мъж във вилно селище в гориста местност над с. Говедарци.

Незабавно на място са изпратени полицейски служители. При огледа на местопроизшествието, извършен от служители на ОДМВР- София, е изяснено, че по време на мероприятие за приемане на нови членове на ловна дружинка е възникнала свада, при която 37-годишен жител на столицата е произвел няколко изстрела по 32-годишен жител на с. Говедарци, като веднага след стрелбата е напуснал местопроизшествието, бягайки се с лек автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура. Пострадалият е транспортиран в болница с три прострелни рани, без опасност за живота.

В резултат на незабавно предприетите издирвателни действия автомобилът е застигнат и спрян на около 500 метра преди с. Говедарци. При обиска на извършителя на стрелбата са открити и иззети законно притежаван пистолет с патрон в цевта, пълнител с два патрона и гилза. Пистолет с празен пълнител и разрешително за носене на оръжие са иззети при обиска на водача, също член на ловната дружинка.

Още две гилзи и проектил са открити в лекия автомобил.

Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1.24 промила, поради срещу него е започнато бързо производство.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата 37-годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа с оглед явяването му пред съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK