67 тежки катастрофи с 10 загинали от началото на годината в Кюстендилско

Снимки: ОДМВР- Кюстендил

Днес отбелязаха Европейския ден без загинали на пътя

Днес пътни полицаи и доброволци от БЧК – Кюстендил, стартираха в областта инициативата на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL.

Тя e част от Европейската седмица на мобилността, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Мотото, избрано от организаторите тази година, е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!”.

Проектът насърчава участниците в пътното движение да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението, и не на последно място – как всеки може да допринесе за намаляване на рисковите ситуации на пътя.

Старши инспектор Добромир Добрев от сектор „Пътна полиция“ – ОДМВР, съобщи, че от началото на годината до днес в областта са възникнали 67 тежки произшествия с 10 убити и 73-ма ранени.

В областта са уязвими следните участъци от пътната мрежа с интензивен трафик: АМ –А3 „Струма“ ПП I-6/ГКПП Гюешево – Радомир/ и ВП II-62 /Кюстендил- Самоков/.

Той подчерта, че в уязвимите участъци и в туристическите дестинации пътни полицаи осъществяват ежедневен контрол за спазване правилата за движение.

Служителите, упражняващи контрол на пътното движение, са сезирали местните комисии по безопасност на движението за установени пропуски в организацията на движението, направени са препоръки за ограничаване на скоростните режими и ограничаване на задръстванията.  

Доброволци от БЧК – Кюстендил, които са традиционни наши партньори, раздадоха на участниците в движението – водачи и пътници, листовки, представящи кампанията и съдържащи съвети за безопасност към малки и големи.

Листовки, представящи националната кампания „Да пазим децата на пътя“, и издадените от БЧК материали за оказване на първа помощ при произшествия.

И пътници, и водачи изразиха положителната си оценка към препоръките за оказване на първа помощ и са убедени, че спазването на правилата и оказаната първа помощ спасяват живот.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK