54-годишен мъж застреля по невнимание тъста си

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура-Свиленград, наблюдава досъдебно производство за това, че на 26.05.2019 г., в с. Лозен, обл. Хасково, е причинена по непредпазливост смъртта на Г.Я., на 74 г., чрез използване на огнестрелно оръжие –  малокалибрена пушка  – престъпление по чл. 122 ал. 2 от Наказателния кодекс.

Към момента е установено, че извършител на деянието е Т.В., на 54 г., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

На 26.05.2019 г. Т.В. е гостувал в дома на пострадалия в с. Лозен, обл. Хасково. Той е живеел на семейни начала с дъщерята на пострадалия. 

Т.В. е използвал оръжието в двора на къщата, като по непредпазливост е прострелял Г.Я., след което е подал сигнал на тел. 112.

Т.В. не е притежавал законно разрешително за пушката.

Предстои той да бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 122 ал. 2 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост другиму с огнестрелно оръжие и за престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс  - за притежаване на оръжие без надлежно разрешително. 

Разследването по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK