Екипът на Беър Грис плати глобата си на НП „Рила“

Снимка: бТВ

Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие “Rila mountain Running Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018“ в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“ бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения.

За нарушения на режимите и нормите за поведение на територията на Национален парк „Рила“ на българското юридическо лице, отговорно съгласно заповедта с което се разрешава дейността, бяха съставени 3 броя акта за установяване на административни нарушения. По тях бяха издадени 2 броя наказателни постановления за налагане на административна санкция на основание чл. 83, ал. 1, т. 1 от Закона за защитените територии. Наложените по двете наказателни постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.

Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“ за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.

 

КОМЕНТАРИ

ББ от Б-я11:23 - 23.04.2019
Беър Грилс, а не грис, сутляш или нещо друго от менюто.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK