116 участници и над 120 творби в Областния конкурс „Приказки и картини за Съда“

Снимка: Infomreja.bg

Целта на конкурса е да поддържа вярата в правдата и справедливостта в съвременните български ученици

Над 120 творби и 116 участници бележат Областния конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“, организиран от Окръжен съд – Кюстендил, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница.

По темата работиха ученици от 11 училища, в общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Сапарева баня. Най - голяма бе конкуренцията във възрастовата група 1 - 4 клас.

Церемонията по награждаването на призьорите в конкурса ще се състои на 2-ри декември 2020 г., денят, в който е открита настоящата сграда на Съдебната палата в Кюстендил и на 3-ти декември в Съдебната палата в град Дупница. Начален час 13, 30 ч.

Изложба с наградените творби, в двете направления „Литературно творчество“ и „Изобразително изкуство“, вече краси фоайето на 2-рия етаж на Съдебната палата в Кюстендил.

Областният конкурс „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта 2020“ е част от образователната програма на ВСС -  „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие.

Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2020 / 2021 г.  Конкурсът е посветен на 40 - та годишнина от откриването на настоящата сграда на Съдебната палата в град Кюстендил / 02.12.1980 г. /, в която се помещават Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил.

Целта на конкурса е да поддържа вярата в правдата и справедливостта в съвременните български ученици!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK