113 са новите случаи на коронавирус в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Най-голям брой новозаразени лица има отново в двете най-големи общини – 59 в Кюстендил и 39 в Дупница

От началото на пандемията до този момент излекуваните от Ковид-19 в Кюстендилска област са 830 човека, съобщават от РЗИ – Кюстендил. На домашно лечение към днешна дата са 1437 души, под задължителна карантина са поставени 1088 лица. Общо диагностицираните в областта са вече 2456, а починалите – 80 души.

Новите положителни случаи през изминалото денонощие са 113. Най-голям брой новозаразени лица има отново в двете най-големи общини – 59 в Кюстендил и 39 в Дупница. В останалите общини са съответно:  Кочериново – 6, Сапарева баня – 4, по два нови случая в Бобов дол и Бобошево и един новозаразен в Рила, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата 48 лица са хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Седем души са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко. Десет души, които са в задоволително състояние, ще бъдат изписани в рамките на деня.  

Лицата, настанени за лечение към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница, са 29. Един пациент е на апаратна вентилация, останалите са в тежко и средно тежко състояние. До края на днешния ден ще бъдат изписани няколко излекувани души. 

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 29 човека. 14 са на кислород, като от тях шестима са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко. Днес предстои изписване на няколко пациенти, които са в по-стабилно общо състояние.

Мъж на 68 години от община Дупница е починал през изминалото денонощие. Лицето е имало придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK