1100 села остават без кметства

снимки: infomreja.bg

Закриването на кметства на населени места с по-малко от 350 жители, предвижда Законът за териториалното устройство, приет на първо четене от депутатите, информира news.bg.

От БСП остро се противопоставиха, но без успех. Над 1100 населени места ще загубят своя статут, заяви Димчо Михалевски. Втрещен съм от това, допълни социалистът.

Той настоя мнозинството да оттегли закона, защото той ще доведе до по-голямо обезлюдяване на страната. От 97 гласували обаче, за закона гласуваха 77, 11 против, 9 въздъжал се.

"Причините, които налагат тази промяна в закона, са свързани с последните промени в закона, с които бе прието като условие за създаване на кметство наличието на население над 350 души общо в населените места, образуващи кметството". Това заяви Любен Татарски от ГЕРБ, който е и вносител на закона.

Друг мотив за предложенията на депутата е и Изборният кодекс, според който кметове не се избират в населени места с по-малко от 350 души.

Според Татарски, след като в такива населени места няма да се избират кметове, кметствата да се закриват само с решение на общински съвет.

 

КОМЕНТАРИ

аотш611:37 - 20.09.2011
Тоя нещастник Татарски пак си прокара лобистки текст. Ей, от зелена тиква семе не искаме...То въобще имали нещо нормално, след като ни управляват некадърници и мафиоти като този?
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK