11 задържани при спецоперацията във Враца

Снимка: ОДМВР-Враца

Сред арестуваните е лихвар

Специализирана полицейска операция под надзора на Окръжна Прокуратура Враца проведоха днес служители на ОД МВР-Враца. Извършени бяха проверки на физически лица, частни адреси и МПС във Враца и селата Мраморен, Нефела, Осен, Краводер, Баница.

В частен дом в село Нефела, обитаван от криминално проявено лице, са намерени  и иззети 31 хил. лева и 800 евро, талони на автомобили, незаконно оръжие (2 пистолета  и боеприпаси), множество документи - „Запис на заповед“, договори за покупко-продажба на автомобили, тефтерче  с имена, дебитни карти  и др. Собственикът на имота се е занимавал с лихварска дейност.

В дворно място на частен имот в село Мраморен са открити 42 растения ( канабис) с височина 150 см с общо тегло листна маса около 3 кг. 

При обиск на мъж в гр. Враца са намерени 12 пакетчета съдържащи кокаин, а в жилището на същото лице  е открита ел.везна, сгъвки  с кокаин и канабис.

В рамките на операцията са извършени проверки на 14 адреса, 89 МПС, 148 лица. Образувани са 3 досъдебни производства и  1 бързо полицейско производство, съставени са 8 акта и 29 фиша по Закона за движение по пътищата.

Като съпричастни към извършване на различни по вид престъпления, за срок до 24 часа  са задържани 11 души.

Специализираната полицейска операция с участието на ЗЖУ “Жандармерия“-Монтана, е проведена с цел противодействие на конвенционалната престъпност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK