9-годишно момче е ударено от кола във Вършец

Снимка: Infomreja.bg

Мотоциклетист е с опасност за живота след тежко ПТП

Два пътни инцидента са станали на територията на ОДМВР-Монтана.

Вчера около 20,15 ч. на ул. „Република” в Вършец 28-годишен местен жител при управление на лекия си автомобил „Фолксваген Голф” не спира при необходимост при наличие на стъпило на пътя 9-годишно момченце и го блъска.

След настъпилото ПТП водачът оказва помощ на пострадалото дете, като го откарва във ФСМП - Вършец, за преглед. 

Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. Съставен му е акт по ЗДвП. Детето е прегледано и откарано в МБАЛ - Монтана, за обстоен преглед, където е оставено под наблюдение. Работа по случая продължава РУ - Вършец.

Около час по-рано през деня към 19,00 ч. на ул. „Главна” в с. Крапчене 50-годишен водач на мотоциклет "Хонда"  от гр. Варна вследствие на движение с несъобразена скорост, губи контрол над управляваното МПС, не успява да вземе десен завой, излиза от пътното платно и повлича мантинелата, намираща се вляво на пътното платно в посока към гр. Монтана.

Излетял извън пътното платно, мотоциклетът се удря в стената на частен дом на ул. „Главна”.

Мотоциклетистът е получил множество травми в областта на гръдния кош, главата и крайниците. Настанен е в МБАЛ - Монтана в критично състояние. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1 , б. "б"от НК в РУ - Монтана. 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK