Пети по ред! Благоевград продължава с протестите под наслов "Спаси Пирин!"

Снимка: Infomreja.bg

Пети пореден и вече традиционен протест в защита на Пирин се състоя пред мола в Благоевград и продължи с шествие до площад „Македония“.

Плакати и скандирания за Пирин звучаха и този път.

Благоевград бе и един от градовете, през които премина щафетният ултрамаратон „Тичай за Пирин“, който започна от Свиленград.

Във вторник 35 км за 3 часа и половина пробяга бегачът от гоцеделчевското село Мосомище – Кръстю Панчев. Изключително труден ден се очерта пред Панчев, който замести участник от Разлог, отказал в последния момент. Така километрите му за пробега се удвоиха и бегачът измина трасето от 35 км от село Черно Места до Разлог.

От Разлог до Благоевград в сряда премина маратонецът Стоян Мавродиев, който каза „Оставка!“ на министър Димов. Това е и едно от исканията на протестиращите, а останалите са за прозрачност на фирмата концесионер на ски зона Банско „Юлен“ АД и одит на дейността.

Мавродиев разказа пред протестиращите снощи как е преминало бягането му и сподели, че когато погледнал към Пирин на билото на Предел, бил възхитен.

От Благоевград до Дупница щафетата беше дадена на Деси и Андерей. Приблизителният маршрут на маратона е 440 км.

При преминаването на маратонците през градовете бяха събрани и послания от протестиращите срещу изграждането на втори кабинков лифт. Тези послания са адресирани до управляващите и бяха прочетени на големия протест тази вечер в София пред Народното събрание.

Още през изминалия четвъртък в Благоевград протестиращите записаха на бял лист някои от посланията, а други написаха с тебешир на плочките пред мола. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg, Стоян Мавродиев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK