ОА – Кюстендил, се включи в доброволческата инициатива „Да изчистим България заедно“

Снимки: ОА - Кюстендил

Служителите на администрацията събраха отпадъците от зелените площи на лесопарк "Хисарлъка"

За поредна година Областна администрация – Кюстендил се включи в най-мащабната у нас доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“.

Екипът на Областната управа почисти района в лесопарк „Хисарлъка“, което е едно от най-посещаваните от жителите и гостите на Кюстендил места.

В акцията по почистване се включи и областният управител Виктор Янев, който призова да бъдем ангажирани в каузата за чиста околна среда и да възпитаваме тази идея и в децата си.

„Похвално е, че кампанията получава такава широка подкрепа, но е важно с действията и с начина си на мислене да се грижим за природата ни всеки ден“, посочи Янев и благодари на включилите се доброволци в инициативата.

И тази година стотици от цялата област се включиха в екоинициативата „Да изчистим България заедно“, която е инициирана от bTV Media Group. Училища, администрации, организации и граждани от всяка една община на Кюстендилска област почистиха различни участъци от територията на своето населено място.

Областната управа имаше ангажименти и по организацията на кампанията – да предостави на общинските администрации осигурените бонове за гориво и да координира междинната информация как протича акцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK