11-и септември: Със закон задължават учениците в САЩ за минута мълчание

Снимка: https://pixabay.com

Изминаха 18 години от терористичния акт

Андрю Куомо подписа нов закон, според който държавните училища в целия щат ще имат по минута мълчание, за да се отбележи годишнината от терористичните атаки на 11 септември.

Законът има за цел да "насърчи диалога и образованието в класната стая" и да гарантира, че бъдещите поколения разбират терористичната атака през 2001 г., отнела живота на повече от 3000 души и нейното място в историята.
 
"9/11 беше един от най-мрачните периоди в историята на тази държава и тази нация. Дължим го на онези, които сме изгубили и на безбройните герои, които хукнаха към опасността в този ден и дните, които последваха, за да направим всичко възможно, за да запазим паметта им жива" - каза Куомо.
"Като установим този ден на възпоменание и кратък момент на мълчание в публичните училища, ще помогнем да гарантираме, че никога няма да забравим - не само болката от този момент, но и на смелостта, жертвата и изливането на любовта, която определи нашия отговор", той добави.
 
„Децата в училищна възраст в Ню Йорк може да не си спомнят за тези събития, което прави наложително нашата система за обществено образование да отдели време, за да обучава учениците както в загубата, така и в героизма, преживян 9 / 11 “, каза Аддабо.
 
Скоро няма да има ученици в системата на държавните училища, които са родени по времето на 11 септември, а Аддабо и Амато искат да гарантират, че както жертвите, така и тези, които са дали живота си на 11 септември, няма да бъдат забравени.
„Като задължаваме всички да скланят глава за минута мълчание всяка година, можем да гарантираме, че бъдещите поколения ще разберат по-добре този ден и неговото значение в нашата история“, каза Амато.
 
Новият закон влиза в сила веднага./ Си Ен Ен
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK