Всяко четвърто дете ходи със страх на училище

Снимка: frognews.bg
Всяко четвърто дете у нас отива със страх на училище. Това заяви психологът Иван Игов във връзка със случаите на агресия и насилие от страна на младежи.

„Хубавата новина е, че всъщност ние ставаме по-чувствителни към тези теми. Статистиката показва, че в последните 5-6 години нещата не са се променили. Но лошата новина е, че остават в много висок процент.

Тормозът, който е висшата форма на насилие и означава, че едно дете е подложено на насилие поне веднъж седмично, остава висок. В България той е между 25 и 27%, което означава, че всяко четвърто дете отива всяка сутрин на училище със страха и напрежението, че може да му се случи нещо“, обясни Иван Игов.

„Това, което е още по-неприятното е, че случаите започнаха да стават по-драматични, включително и убийства, които са извършени от непълнолетни и случаи, които се записват и след това пускат в социалните мрежи.

Все повече се повиша процентът на насилието в интернет чрез социални мрежи и мобилна телефония. Така че като цяло бройката на тези случаи не е станала кой знае колко висока, но те започват наистина да стават обществена заплаха, защото много деца отиват на училище със страх, а властите, както и цялото общество сякаш няма механизма да се справи с това“, посочи още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK