109 години от създаването си отбеляза Трето ОУ „Проф. Марин Дринов“

Снимки: Infomreja.bg

Днес, учители и ученици отбелязаха патронния празник на Трето ОУ „Проф. Марин Дринов“. Навършват се 179 години от рождението на Марин Дринов и 109 години от създаването на школото в града под Хисарлъка, носещо неговото име.

По традиция празникът започна с поднасяне на цветя на паметната плоча на Марин Дринов. Паметта му бе почетена със свеждане на глави и едноминутно мълчание.

В двора на учебното заведение ученици от 6-и и 7-и клас представиха литературно – музикална композиция „Святост и духовност“. В програмата участваха ФГ „Глагорец“ и ДГ „Звънче“.

Следващият петък, 27-и октомври ще бъде присъствен, но неучебен ден за ученици и учители. Предвиждат се посещения на кино и театър, поднасяне на цветя на паметни плочи в града, поход до лесопарк „Хисарлъка“, разглеждане на културни забележителности и други.

По-голяма част от учителите ще пътуват, над 30 на брой. „Ние имаме традиция като от години поддържаме приятелски отношения с други училища, носещи името на Марин Дринов.

За съжаление останаха само още две – в Панагюрище и София. Ще се проведе един тридневен обучителен семинар в Банско, където ще се срещнем и с нашите колеги.“, каза за ИНФОМРЕЖА Татяна Танева – директор на учебното заведение.

След преминатото обучение ще бъде раздаден по един квалификационен кредит на всеки учител.

„По новия закон за предучилищно и училищно образование, учителите ще бъдат атестирани на четири години на базата на така наречените квалификационни кредити.

Всяка година всеки учител трябва да има по един кредит, който се дава на база такива обучения“, уточни още Татяна Танева, която пожела на колегите си здраве, силен дух и воля по пътя на духовенството, а на учениците да бъдат по-амбициозни и устремени в овладяване на новите знания.

В ОУ "Проф. Марин Дринов" се обучават 450 ученици в 20 паралелки от 1-ви до 7-и клас. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK