Деца помагат на деца

Снимки: БЧК - Кюстендил

В рамките на проект "Ръка за ръка" доброволци на младежката организация на БЧК - Кюстендил осъществяват съвместни дейности с потребителите на Дневен център "Вяра, надежда и любов".

Посещенията на доброволците при децата от Дневния център са периодични. Работата им с тях и персонала помогна за премахване на негативните бариери към заобикалящата ги среда и спомага за повишаване чувството за пълноценност.

Опознаването доброволци-деца и придобиване на доверие между тях е от изключителна важност за успеваемостта на бъдещото им развитие. „Осъществихме посещение на православен храм „Св. Димитър” в рамките на проекта.

Целта е развиване на ценности в децата,  обогатяване знанията им за християнството и за българските обичаи и традиции, както и оформяне на периодичност на срещите доброволец-деца от институция. Организирахме съвместен поход до лесопарк „Хисарлъка“ и зоопарка на град Кюстендил. Походът бе с цел да изведе децата от ежедневната им среда и така да допринесе за физическата им активност.“ каза за ИНФОМРЕЖА Радмила Иванова – специалист „Младежки дейности“ при БЧК – Кюстендил.

Предстоят дейности, сред които предоставяне на възможност децата да поиграят сред природата с доброволците, което ще допринесе за достигане на по-голям ефект и създаване на предпоставки за социална интеграция, адаптация към външния свят и други хора, извън тези, с които потребители са в постоянен контакт.

 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK