1067 души с дългове над 9 милиона към НАП – Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

1067 преписки за дългове над 9 млн. лв. са образувани в Териториалната дирекция към НАП в Кюстендил, съобщи говорителят на данъчните Лили Иванова. По данни от администрацията длъжниците със суми над 3 милиона са 779. Данните се отнася за 10-месечието на тази година и най-вероятно бройката им ще набъбне още до края на 2012 г., уточниха от НАП – Кюстендил.

За отчетния период са изпратени и 3 852 покани за доброволно плащане. В това число са и дължими пари за данъчни осигуровки. Наблюдава се и ръст в проведените търгове за принудително събиране на задължения от длъжници на приходната агенция.

Общо 34 са публичните продани за десетмесечието на годината. Сред тях има както къщи и апартаменти, така и автомобили, казаха от данъчната служба. 

Съвсем наскоро за пореден път беше обявен за продажба хотел ”Хисарлъка”, собственост на футболния бос Емил Наков. Търгът беше обявен заради дългове от страна на Наков към “Юробанк и Еф Джи България”.

За публична продан е обявено и бившето кино “Заимов” в центъра на Кюстендил. Първоначалната цена е 574 240 лева. Стойността е фиксирана след опис на имота от вещи лица в края на миналия месец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK